Provinsi Teramo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Teramo
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Abruzzo
Ibukutha Teramo
Area 1,948 km²
Populasi (2005) 296,063
Kapadhetan 152
Komunitas 47
Nomor Polisi TE
Kodhe Pos 64100
Kodhe Telepon 0861
ISTAT 067
Presidhèn Ernino D'Agostino
Teramo posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Teramo ing Italia

Provinsi Teramo kuwi dumunung ingregion Abruzzo ing Italia. Ibukuthané yakuwi Teramo. Jembar wewengkon 1,948 km², kanthi populasi 296,063 (2005), lan dipérang dadi 47 comune (Italia: comuni). Provinsi Teramo wewatesan ing sisih lor karo Provinsi Ascoli Piceno ing region Marche, kidul lan kidul-kulon karo Provinsi Aquila ing region Abruzzo, lan ing sisih kulon karo Provinsi Rieti ing region Lazio. Ing sisih kidul dumunung Abruzzo Provinsi Pescara lan sisih wétan Segara Adriatik.

Komunitas utama[sunting | sunting sumber]

Komunitas lan kutha utama miturut cacahing pedunung ing taun 2005 antara liya:

Teramo (52,794), Roseto degli Abruzzi (23,669), Giulianova (21,875), Silvi Marina (15,247), Martinsicuro (15,047), Pineto (13,763), Atri (11,269), Alba Adriatica (11,219), Sant'Egidio alla Vibrata (9,177), Mosciano Sant'Angelo (8,559), Tortoreto (8,536), Montorio al Vomano (8,072), Campli (7,598), Bellante (7,208).

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Abruzzo
Chieti | L'Aquila | Pescara | Teramo
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Teramo&oldid=813105"