Avezzano

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Komunitas Avezzano
Negara Flag of Italia Italia
Region Abruzzo
Provinsi L'Aquila (AQ)
Walikutha Antonio Floris
Area 104 km² (40 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 42°02′N, 13°26′E
Gentilic Avezzanesi
Kodhe Telepon 0863
Kodhe Pos 67051
Frazioni Antrosano, Case Incile, Castelnuovo, Cese, Corcumello, Paterno, Pietracquaria Santuario, San Giuseppe di Caruscino, San Pelino, Strada 10 e 40 del Fucino, Via Nuova
Patron Madonna of Pietraquaria
 - Day April 27
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Avezzano in Italy
Website: www.comune.avezzano.aq.it

Avezzano kuwi jeneng kutha ing negara Italia. Dunungé ana ing Provinsi L'Aquila. Jembar wewengkon 104,05 km2. Cacahing pedunung 40.110 jiwa. Kutha iki minangka pusat dagang, industri lan pertanian yakuwi ing tlatah Marsica, kang duwé industri modern kayadéné pabrik semi conductor kanthi Teknologi Micron, lan stasiun bumi Telespazio.

Demografi[sunting | sunting sumber]

Tuwuhing pedunung

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Benteng Avezzano ing abad ka-19

Ana loro sumber etimo;ogi asal jeneng kutha iki: saka tembung "Ave Jane", mantra kanggo ngundang dewa Romawi Janus lan saka "Ad Vetianum" kang jarwané "kanggo kulawarga Vetia", kang manggon ing cedhak kutha Alba Fucens. Panggonan pisanan ing tlatah iki diwiwiti déning konstruksi saluran banyu tlaga kang diprintahaké déning Kaisar Claudius ing abad kapisan CE. Ing abad ka-15 Avezzano dadi andhahané Gentile Virgilio Orsini, kang mbangun benteng ing taun 1490.

Pemandhangan utama[sunting | sunting sumber]

Benteng Orsini


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Avezzano&oldid=813249"