Provinsi Belluno

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Belluno
120px
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Veneto
Ibukutha Belluno
Area 3,678 km²
Populasi (2004) 209,550
Kapadhetan 57
Komunitas 69
Nomor Polisi BL
Kodhe Pos 32100
Kodhe Telepon 0437
ISTAT 025
Presidhèn Sergio Reolon
Belluno posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Belluno ing Italia

Provinsi Belluno (Provincia di Belluno) kuwi sawijining provinsi ing regione Veneto ing Italia. Ibukuthané yakuwi kutha Belluno.

Provinsi iki jembaré 3,678 km², lan nduwé pedunung cacahé 209,550 (2001).

Komunitas utama[sunting | sunting sumber]

Ana 69 komunitas utawa comuni (tunggal: comune) ing provinsi iki. Miturut data tanggal 30 Juni, 2005, comuni utama miturut populasi yakuwi:

Comune Populasi
Belluno 36,112
Feltre 20,122
Sedico 9,174
Ponte nelle Alpi 8,180
Santa Giustina 6,517
Mel 6,288
Cortina d'Ampezzo 6,216
Limana 4,670
Trichiana 4,604
Pedavena 4,435
Agordo 4,225
Longarone 4,114
Cesiomaggiore 4,096
Pieve di Cadore 4,017

Geografi[sunting | sunting sumber]

Provinsi Belluno kuwi tlatahé rada jembar, lan amèh kabèh arupa pagunungan. Tlatah provinsi iki nyakup sawetara region kang ngandhut sajarah kaya déné Cadore, Feltrino, Alpago, Val di Zoldo, Agordino, Comelico lan Ampezzano. Dumunung ing sisih wétan tlatah iki Taman Nasional Dolomites, klebu uga panggonan misuwur Tofane, Marmolada lan Cime di Lavaredo. Provinsi Belluno suih sumber banyu kanthi anané Kali Piave kang amba, lan dhaérah kang makmur Boite lan Cordevole. Ing sisih kidul dumunung Valbelluna, lembah kang paling jembar lan paling akèh pedunungé, kang wewatesan karo pagunungan Prealps Venesia.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Italia | Provinsi ing Veneto Veneto-Bandiera.png
Belluno | Padova | Rovigo | Treviso | Venezia | Verona | Vicenza


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Belluno&oldid=813085"