Venesia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta lokasi Kota Venesia

Venesia (basa Italia: Venezia, basa Veneto: Venexia) yakuwi ibu kutha regione Veneto lan Provinsi Venesia ing Italia. Kutha iki jembaré watara 412 km² lan populasi 271.663 jiwa (2003).

Republik Venesia ngadeg ing kutha iki wiwit abad ka-9 nganti ka-18.

Kutha kanal iki misuwur kanthi anané sarana transportasi air, antara liya gondola.

Panggonan sing kondhang[sunting | sunting sumber]

Sestieri[sunting | sunting sumber]

Sestieri arupa pembagéan tradisional utama Venesia. Kutha iki kapara dadi enem distrik, yaiku: Cannaregio, San Polo, Dorsoduro (klebu Giudecca), Santa Croce, San Marco lan Castello (klebu San Pietro di Castello lan Sant'Elena).

Piazza lan campi Venesia[sunting | sunting sumber]

Basilica di San Marco

Istana lan Palazzi[sunting | sunting sumber]

Gereja[sunting | sunting sumber]

Bangunan liyané[sunting | sunting sumber]

Treteg lan kanal[sunting | sunting sumber]

Tlatah sekitaré[sunting | sunting sumber]

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Venesia&oldid=812292"