Provinsi Siena

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Siena
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Toscana
Ibukutha Siena
Area 3,821 km²
Populasi (2004) 194,440
Kapadhetan 51
Komunitas 36
Nomor Polisi SI
Kodhe Pos 53010-53015, 53017-53025, 53027, 53030-53031, 53034-53037, 53040-53043, 53045, 53047-53049, 53100
Kodhe Telepon 0577, 0578
ISTAT 052
Presidhèn Fabio Ceccherini
Siena posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Siena ing Italia

Siena (basa Italia: Provincia di Siena) kuwi sawijining provinsi ing regione Toscana ing Italia. Ibukuthané dumunung ing kutha Siena. Nganggo bus "Trenitalia" saka kutha Roma tumuju Siena bisa ditempuh jroning 1,5 jam (bus Rapida) utawa 3 jam (bus intercity). Nganggo sepur 3-4 jam. Jarak Roma karo Siena yakuwi 230 km, lan jarak Siena karo kutha paling cedhak Perugia sarta Firenze yakuwi 60-65 km.

Jembar wewengkon 3.821 km², lan populasi 252.288 (2001). Ana 36 comune ing provinsi iki.[1].

Ing kutha Siena iki ana sawiji Universitas paling tuwa ing Italia, yaiku "Universita Siena" lan "Universita per Stranieri Siena" (Kanggo wong manca ing Italia).

Even wisata misuwur ing kutha iki dianakaké arupa "Piazza Del Campo" (kang lokasiné ing tengah kutha), saben sasi Juni diadakan olahraga pacuan jaran "Palio". Nalika Palio dianakaké, kutha Siena dibanjiri déning èwon turis saka saindhengingjagad kanggo nyeksèni kagiatan tradisional asli kutha Siena iki.

Komunitas utama[sunting | sunting sumber]

Miturut data 30 Juni, 2005, komunitas utama urut cacahé populasi:

Komunitas Populasi
Siena 54,337
Poggibonsi 28,634
Colle di Val d'Elsa 20,276
Montepulciano 14,142
Sinalunga 12,335
Sovicille 8,882
Chiusi 8,746
Monteriggioni 8,189
Castelnuovo Berardenga 8,081
Monteroni d'Arbia 7,548
San Gimignano 7,473
Torrita di Siena 7,305
Chianciano Terme 7,221

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Istat

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Toscana
Arezzo | Firenze | Grosseto | Livorno | Lucca | Massa-Carrara | Pisa | Pistoia | Prato | Siena
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Siena&oldid=813083"