Galileo Galilei

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Galileo Galilei
Portrait Galileo Galilei déning Giusto Sustermans
Portrait Galileo Galilei déning Giusto Sustermans
Miyos

15 Februari 1564

[1]
Pisa,[1] Duchy of Florence, Italia
Tilar donya 8 Januari 1642 (umur 77)[1]
Arcetri,[1] Grand Duchy of Tuscany, Italia
Dalem Grand Duchy of Tuscany, Italia
Kabangsan Italia
Bidhang Astronomi, Fisika lan Matematika
Lembaga University of Pisa
University of Padua
Lulusan saking University of Pisa
Academic advisors Ostilio Ricci[2]
Notable students Benedetto Castelli
Mario Guiducci
Vincenzio Viviani[3]
Kaahlian Kinematics
Dinamika
Telescopic observational astronomy
Heliocentrism
Agama Katulik Roma
Tapak asma
Galileo Galilei's signature
Cathetan
Bapanipun punika musisi Vincenzo Galilei. Garwanipun Marina Gamba lan Maria Celeste punika salah satunggil putrinipun Galileo.

Galileo Galilei (Pisa, Italia, 1564 - 1642) punika satunggiling ngèlmuwan Italia. Piyambakipun ingkang manemokaken gaya gravitasi bumi kaliyan ingkang mangawruhi menawi planèt punika sanès lintang. Ing basa Yunani, planet punika tegesipun "lintang nyasar".

Karyanipun ingkang misuwur judulipun Sidereus nuncius (1610) kaliyan Dialogo (1632).

Uga pirsani liyane[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d O'Connor, J. J.; Robertson, E. F.. "Galileo Galilei". The MacTutor History of Mathematics archive. University of St Andrews, Scotland. http://www-history.mcs.st-andrews.ac.uk/Biographies/Galileo.html. Retrieved 2007-07-24.
  2. ^ F. Vinci, Ostilio Ricci da Fermo, Maestro di Galileo Galilei, Fermo, 1929.
  3. ^ http://genealogy.math.ndsu.nodak.edu.id.php?id=134975


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Galileo Galilei ing Wikimedia Commons.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Galileo_Galilei&oldid=803731"