Provinsi Matera

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Matera
120px
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Basilicata
Ibukutha Matera
Area 3,447 km²
Populasi (2005) 204,328
Kapadhetan 59
Komunitas 31
Nomor Polisi MT
Kodhe Pos 75100
Kodhe Telepon 0835
ISTAT 077
Presidhèn Carmine Nigro
Matera posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Matera ing Italia

Matera (basa Italia: Provincia di Matera) kuwi sawijining provinsi ing regione Basilicata ing Italia. Ibukuthané dumunung ing kutha Matera.

Jembar wewengkon 3.446 km², lan populasiné 204.239 (2001). Ana 31 comune ing provinsi iki.[1].

Komunitas[sunting | sunting sumber]

Komunitas utama ing Provinsi Matera miturut pedunungé yakuwi:

Commune Populasi
Matera 59,265
Pisticci 17,834
Policoro 15,447
Bernalda 12,079
Montescaglioso 10,108
Ferrandina 9,293
Montalbano Jonico 7,848
Scanzano Jonico 6,942
Nova Siri 6,576
Tricarico 6,080
Grassano 5,630
Irsina 5,540
Tursi 5,362
Stigliano 5,314
Cirigliano 451

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Istat

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Basilicata
Matera | Potenza
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Matera&oldid=813069"