Provinsi Crotone

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Crotone
Italy.Province.Crotone.COA.png
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Calabria
Ibukutha Crotone
Area 1,717 km²
Populasi (2005) 172,970
Kapadhetan 101
Komunitas 27
Nomor Polisi KR
Kodhe Pos 88900; 888xx
Kodhe Telepon 0962, 0984
ISTAT 101
Presidhèn Sergio Iritale
Crotone posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Crotone ing Italia

Provinsi Crotone (basa Italia: Provincia di Crotone) kuwi sawijiningprovinsi ing regione Calabria, Italia kang didegaké taun 1996 pecahan saka Provinsi Catanzaro. Ibukuthané yakuwi Crotone.

Jembar wewengkon 1,717 km², lan total populasi 172,970 (2005). Ana 27 comuni (singular: comune) ing provinsi iki.[1]. Delengen uga Comun ing Provinsi Crotone.

Komunitas utama miturut pedunung[sunting | sunting sumber]

(Data 31 Mei, 2005)

Comune Populasi
Crotone 60,157
Isola di Capo Rizzuto 14,688
Cirò Marina 14,401
Cutro 10,360
Petilia Policastro 9,495
Mesoraca 6,853
Strongoli 6,144
Rocca di Neto 5,595
Cotronei 5,528

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Istat

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Stemma della regione Calabria Italia | Provinsi ing regione Calabria Bandiera della regione Calabria
Catanzaro | Cosenza | Crotone | Reggio Calabria | Vibo Valentia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Crotone&oldid=813113"