Provinsi Vibo Valentia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Vibo Valentia
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Calabria
Ibukutha Vibo Valentia
Area 1,139 km²
Populasi (2005) 168,894
Kapadhetan 148
Komunitas 50
Nomor Polisi VV
Kodhe Pos 89811-89819, 89821-89824, 89831-89834, 89841-89844, 89851-89852, 89861-89868, 89900
Kodhe Telepon 0963, 0966, 0968
ISTAT 102
Presidhèn Ottavio Bruni
Vibo Valentia posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Vibo Valentia ing Italia

Provinsi Vibo Valentia (basa Italia: Provincia di Vibo Valentia) kuwi sawijining provinsi ing regione Calabria, Italia), didegaké kanthi hukum nasional tanggal 6 Maret 1992 lan wiwit lumaku tanggal 1 Januari 1996. Sadurungé, tlatah iki bagéan saka Provinsi Catanzaro. Ibukuthané yakuwi Vibo Valentia lan nomer pulisi kanggo kendharaan ing provinsi iki yakuwi VV.

Jembar wewengkon 1,139 sq km (7.6% saka total ambané Calabria), lan total populasi 168,894 (ISTAT 2005). Ana 50 comuni (singular: comune) ing provinsi iki.[1], delengen Comuni ing Provinsi Vibo Valentia.

Komunitas utama[sunting | sunting sumber]

Comune Populasi
(2006)
Vibo Valentia 33.825
Pizzo 9.010
Mileto 7.157
Serra San Bruno 7.041
Tropea 6.843
Nicotera 6.778
Filadelfia 6.282

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Upinet

Peta lokasi[sunting | sunting sumber]


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Stemma della regione Calabria Italia | Provinsi ing regione Calabria Bandiera della regione Calabria
Catanzaro | Cosenza | Crotone | Reggio Calabria | Vibo Valentia