Provinsi Fermo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Fermo
Pemandangan Fermo
Fermocentro
Teater ing Aquila

Provinsi Fermo didegaké kanthi hukum Italia ing taun 2004 lan dadi provinsi kalima ing region Marche. Provinsi iki bakal wiwit lumaku ing taun 2009. Pusat administratif bakal dumunung ing kutha Fermo (pop. 35,502 ing sensus 2001). Kutha utawa (comuni), liyané antara liya Porto Sant'Elpidio (22,752), Porto San Giorgio (15,869), Sant'Elpidio a Mare (15,332), lan Montegranaro (12,860).

Miturut sensus ISTAT taun 2001, 40 comuni kang direncanakaké bakal dadi provinsi anyar iki nduwèni pedunung 166,218 lan wewengkon kang jembaré 859.51 km². Kabèh comuni kuwi saiki isih dumunung ing Provinsi Ascoli Piceno; pamisahan ing taun 2009 kuwi bakal ngurangi cacahing pedunung lan wewengkon provinsi iki. Sawetara comuni liya ing Provinsi Ascoli Piceno isih nimbang-nimbang apa arep melu nggabung menyang provinsi anyar kuwi.

Komunitas[sunting | sunting sumber]

Komunitas ing Provinsi Fermo:

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Bandiera della regione Marche Italia | Provinsi ing regione Marche Bandiera della regione Marche
Ancona | Ascoli Piceno | Macerata | Pesaro e Urbino
Istituita e di prossima attuazione:Fermo
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Fermo&oldid=813174"