Oman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
سلطنة عُمان
Saltanat Uman
Motto: 
Lagu kabangsanNashid as-Salaam as-Sultani
Ibu kutha
and largest city
Muskat
Basa resmi Arab
Pamaréntahan Monarki
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Pedunung
 -  2005 estimate 3.001.583 (132)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$37,2 miliar (82)
 -  Per capita US$15.649 (44)
Valuta Rial (OMR)
Zona wektu (UTC+4)
 -  Summer (DST)  (UTC+4)
Kodhe tilpun 968
Internet TLD .om

Kasultanan Oman kuwi sawijining negara ing Jazirah Arab bagéyan kidul-wétan, Asia bagéyan kidul-kulon. Oman wewatesan karo Uni Emirat Arab ing sisih kulon-lor, Arab Saudi ing sisih kulon, lan Yaman ing sisih kidul-kulon.

Watara 98,8% pedunung Oman nganut agama Islam. Sultané saiki yakuwi Qaboos bin Said Al Said sing nggulingaké bapaké dhéwé, Said bin Taimur, sing kuwasa ing taun 1932 nganti 23 Juli 1970. Jembar wilayah Oman luwih kurang separo jembar Pulo Sumatra.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Oman ing Wikivoyage


Nagari-nagari ing Wétan Tengah
Arab Saudi | Bahrain | Irak | Iran | Israel | Kuwait | Libanon | Mesir | Oman | Qatar | Suriah | Turki | Uni Emirat Arab | Yaman | Yordania
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Oman&oldid=816096"