Suriah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
الجمهوريّة العربيّة السّوريّة
Al-Jumhūriyyaḧ al-ʻArabiyyaḧ as-Sūriyyaḧ
Motto: 
Lagu kabangsanHomat el Diyar
Ibu kutha
and largest city
Damaskus
Basa resmi Arab
Pamaréntahan Republik (de jure)
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0,06%
Pedunung
 -  2005 estimate 18.448.752 (55)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$67,6 miliar (64)
 -  Per capita US$3.724 (120)
Valuta Pound (SYP)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 963
Internet TLD .sy

Republik Arab Suriah (Basa Arab: الجمهورية العربية السوريةal-jumhūriyyaħ al-ʕarabiyyaħ as-sūriyyaħ; Basa Inggris: Syria), yakuwi sawijining negara ing Wétan Tengah, minangka negara Turki dumunung ana ing sisih lor, Irak ing Wétan, Segara Tengah ing kulona lan Yordania ana ing sisih kidul.Suriah Ibukota Damaskus.[1]

Geografi[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Geografi Suriah

Suriah dumadi saka dhataran dhuwur garing, senadyan pérangan kulon-loré kang wewatesan karo Mediterania cukup ijo. Eufrat, kali paling wigati ing Suriah, ngliwati negara iki ing sisih wétan. Negara iki dianggep siji saka limalas negara kang dianggep kalebu "Kantung Peradaban" utawa Cradle of Civilization.

Kutha gedhé kalebu ibukutha Damaskus ing kulon-lor, Aleppo ing sisih lor, lan Homs. Akèh-akèhé kutha wigati dumunung ana ing sadawané pesisir. Delengen uga Daftar kutha ing Suriah.

Iklim ing Suriah panas lan garing, senadyan mangsa adhem kalebu ora pati adhem. Amarga elevasiné, salju uga kadhangkala mudhun ana ing mangsa adhem.

Peta lokasi[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Syria labelled map

Suriah ndhuweni 14 kutha minangka kodhè ISO-3166-2, ing antarané yaiku.[2]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Suriah ing Wikivoyage

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]


Peta Suriah

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suriah&oldid=868337"