Hong Kong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
中華人民共和國香港特別行政區
Hong Kong Daérah Administrasi Kusus Républik Rakyat China
Gendéra Hong Kong Lambang Hong Kong
(Gendéra Hong Kong) (Lambang Hong Kong)
Motto: ora ana
Lokasi Hong Kong
Basa resmi Inggris lan China (Kantonis lan Mandarin resmi mawa de facto)
Kepala Eksekutif Donald Tsang
Wilayah
 - Total
 - % banyu
Ora diurutaké
1.103 km²
4,60%
Pedunung
 - Total (2005)
 - Kapadhetan
Ora diurutaké
6.898.686
6.254/km²
Pangadegan
 - Tanggal
Penyerahan kepada Tiongkok
1 Juli 1997
PDB
  - Total (2003)
  - PDB/kapita
Urutan ke-30
US$157 miliar
US$23.592
Valuta Dolar Hong Kong (HKD$) (HKD)
Zona wektu UTC+8
TLD .hk
Kodhe telepon +852 (01 saka Makau)

Hong Kong (Mandarin: 香港 ; Pinyin: Xiānggǎng; resminé Daérah Administratif Khusus Hong Kong)iku sawijining Daérah Administratif Astamiwa Republik Rakyat China. Ing China ana loro Daérah Administratif Astamiwa. Sing sijiné yaiku Makau. Hong Kong diserahaké ing RRC déning Britania Raya ing tanggal 1 Juli 1997. Hong Kong duwé pedunung 6,8 yuta jiwa.

Sadurungé diserahaké, Hong Kong isih koloni Britania Raya. Manut kebijakan Siji Negara Loro Sistem gawéané Deng Xiaoping, Hong Kong dadi daérah otonomi saka pamaréntahan RRC ing babagan hukum, valuta, bea cukai, imigrasi, aturan dalan kang tetep lumaku ing jalur kiwa. Urusan kang dadi wewenang Beijing iku pertahanan nasional lan diplomasi. Otonomi iki dilakokaké ing Hong Kong suwéné 50 taun diitung saka taun 1997.

Hong Kong iku cacahé ana 3 bagéyan:

  • Hong Kong Island
  • Kowloon
  • New Territories

Ambané dhaérah Hong Kong kurang luwih 1.104 km2 kanthi populasi tujuh yuta wong, dadi Hong Kong kagolong dhaérah kang padhet ing ndonya. [1] Warga Hong Kong iku 95 persen saka etnis Cina lan 5 persen wargané saka etnis liya.[2]Etnis Cina kang urip ing Hong Kong akèh saka kutha Guangzhou lan Taishan propinsi Guangdong.[3]

Hong Kong dadi koloni krajaan Inggris sabubaré Perang Candhu I (1839-1842). Wiwitané mung pulo Hong Kong, banjur diambaké tekan Semenanjung Kowloon nalika taun 1860, lan ing taun 1898 tekan New Territories.

Papan wisata[sunting | sunting sumber]

Pemandhangan wenfi saka Taman Victoria

Ing ngisor iki papan panggonan kang isa digunakake dadi papan wisata ing Hong Kong.

Kowloon[sunting | sunting sumber]

Hong Kong[sunting | sunting sumber]

Lantau[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Hong Kong ing Wikivoyage

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hong_Kong&oldid=817336"