Pakistan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
اسلامی جمہوریۂ پاکستان

islāmī jamhūriya-i-pākistān

Motto: īmān, ittihād, nazm
(Urdu: "Iman, Kamanunggalan, Dhisiplin")
Lagu kabangsan"Pak sarzamin shad bad"
Ibu kutha Islamabad
Largest city Karachi
Basa resmi Urdu, Inggris
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 3,1
Pedunung
 -  2006 estimate 165.803.560 (6)
 -  - census -
PDB (KKB) 2004 estimate
 -  Total US$392 miliar (26)
 -  Per capita US$2.567 (135)
Valuta Rupee (PKR)
Zona wektu (UTC+5)
 -  Summer (DST) ora ana (UTC+5)
Kodhe tilpun 92
Internet TLD .pk

Pakistan iku sawijining negara ing bawana Asia. Ibu kutha negara iki yaiku Islamabad. Negara iki nduwé pedunung kurang luwih160 yuta jiwa lan jembaré ana 803.940 km2. Pakistan iku negara sempalan saka India lan mardika luwih dhisik tinimbang India saka Britania Raya. Negara Pakistan iku saiki negara sing nduwé mayoritas Muslim kapindho sadonya. Sadurungé taun 1971 lan nalika Pakistan Wétan utawa saiki diarani Bangladesh isih dadi wilayah Pakistan, Pakistan malahan negara mayoritas Islam sing gedhé dhéwé.

Negara Pakistan mbiyèn diproklamasèkaké ing tanggal 14 Agustus 1947 ing kutha Karachi. Proklamasi iki sadina sadurungé proklamasi negara India mardika. Karepé supaya Gubernur-Jéndral India-Britania, Lord Mountbatten bisa rawuh ing loro-loroné upacara kamardikan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pakistan&oldid=812826"