Pakistan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
اسلامی جمہوریۂ پاکستان

islāmī jamhūriya-i-pākistān

Motto: īmān, ittihād, nazm
(Urdu: "Iman, Kamanunggalan, Dhisiplin")
Lagu kabangsan"Pak sarzamin shad bad"
Ibu kutha Islamabad
Largest city Karachi
Basa resmi Urdu, Inggris
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 3,1
Pedunung
 -  2006 estimate 165.803.560 (6)
 -  - census -
PDB (KKB) 2004 estimate
 -  Total US$392 miliar (26)
 -  Per capita US$2.567 (135)
Valuta Rupee (PKR)
Zona wektu (UTC+5)
 -  Summer (DST) ora ana (UTC+5)
Kodhe tilpun 92
Internet TLD .pk

Pakistan iku sawijining negara ing bawana Asia. Ibu kutha negara iki yaiku Islamabad. Negara iki nduwé pedunung kurang luwih160 yuta jiwa lan jembaré ana 803.940 km2. Pakistan iku negara sempalan saka India lan mardika luwih dhisik tinimbang India saka Britania Raya. Negara Pakistan iku saiki negara sing nduwé mayoritas Muslim kapindho sadonya. Sadurungé taun 1971 lan nalika Pakistan Wétan utawa saiki diarani Bangladesh isih dadi wilayah Pakistan, Pakistan malahan negara mayoritas Islam sing gedhé dhéwé.

Negara Pakistan mbiyèn diproklamasèkaké ing tanggal 14 Agustus 1947 ing kutha Karachi. Proklamasi iki sadina sadurungé proklamasi negara India mardika. Karepé supaya Gubernur-Jéndral India-Britania, Lord Mountbatten bisa rawuh ing loro-loroné upacara kamardikan.

National symbols of Pakistan (Official)
National animal Markhor.jpg
National bird Keklik.jpg
National tree Pedrengo cedro nel parco Frizzoni.jpg
National flower Jasminum officinale.JPG
National heritage animal Snow Leopard 13.jpg
National heritage bird Vándorsólyom.JPG
National aquatic marine mammal Platanista gangetica.jpg
National reptile Persiancrocodile.jpg
National amphibian Bufo stomaticus04.jpg
National fruit Chaunsa.JPG
National mosque Shah Faisal Mosque (Islamabad, Pakistan).jpg
National mausoleum
National river Indus river from karakouram highway.jpg
National mountain K2, Mount Godwin Austen, Chogori, Savage Mountain.jpg

Cithakan:Link FA

Cithakan:Link FA

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pakistan&oldid=925607"