Viètnam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cộng Hòa Xã Hội Chủ Nghĩa Việt Nam
Motto: Độc lập, tự do, hạnh phúc
(Vietnam: "Kamardhikan, Kabebasan, Katentreman")
Lagu kabangsanTiến Quân Ca
Ibu kutha Hanoi
Largest city Hồ Chí Minh City
Basa resmi Vietnam
Pamaréntahan Negara komunis
 -  Presidhèn Trương Tấn Sang
 -  Perdana Mentri Nguyễn Tấn Dũng
 -  Sekretaris Jendral Nguyễn Phú Trọng
 -  Ketua Parlemen Nguyễn Sinh Hùng
Kamardhikan sakaPrancis
 -  Banyu (%) 1,3%
Pedunung
 -  2005 estimate 85.238.000 (13)
 -  1999 census 76.323.173
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$251,8 miliar (36)
 -  Per capita US$3.025 (123)
Valuta Đồng (VND)
Zona wektu (UTC+7)
Lajur kemudi tengen
Kodhe tilpun 84
Internet TLD .vn

Viètnam utawa resminé Républik Sosialis Viètnam iku sawijining negara ing Asia Kidul-Wétan dharatan. Negara iki ing sisih lor mawatesan karo Républik Rakyat Cina, karo Laos (negara) ing sisih lor-kulon, karo Kamboja ing sisih kidul-kulon lan karo Segara Cina Kidul ing sisih kulon. Negara iki duwé pedunung 85 yuta jiwa. Negara iki sajatiné ciyut dawa mawa pasisir ing sisih kulon, jembaré 331.689 km2. Viètnam ibu kuthané Hanoi.

Ing taun 2006 negara iki nduwé patuwuhan ékonomi sing dhuwur dhéwé ing Asia Kidul-Wétan. Patuwuhan GDP-né 8,17%.

Démografi[sunting | sunting sumber]

Agama[sunting | sunting sumber]

Mayoritas pedunung Viètnam iku nganut agama [Budha]] Mahayana (82%). Banjur kurang luwih 7% pedunungé nganut agama Katulik Roma. Saliyané iku uga ana wong sing nganut agama Islam, biyasané wong-wong Campa.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Viètnam ing Wikivoyage

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Viètnam&oldid=883219"