Papua Nugini

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Papua New Guinea
Motto: Unity in Diversity
(Inggris: "Persatuan jroning Keragaman")
Lagu kabangsanO Arise, All You Sons
Ibu kutha
and largest city
Port Moresby
Basa resmi Inggris, Tok Pisin, Hiri Motu
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 -  Banyu (%) 2%
Pedunung
 -  2006 estimate 6.097.376 (106)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$13,58 miliar (125)
 -  Per capita US$2.357 (136)
Valuta Kina (PGK)
Zona wektu (UTC+10)
 -  Summer (DST)  (UTC+10)
Kodhe tilpun 675
Internet TLD .pg

Papua Nugini kuwi sawijining negara kang dumunung ing bagéyan wétan Pulo Nugini. Negara iki wewaresan karo Provinsi Papua (Indonesia) ing sisih kulon lan Australia di sisih kidul.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Papua Nugini ing Wikivoyage


Nagari-nagari ing Oseania
Australia | Fiji | Kiribati | Kapuloan Marshall | Negara Federasi Mikronesia | Nauru | Palau | Papua Nugini | Samoa | Selandia Anyar | Kapuloan Solomon | Tonga | Tuvalu | Vanuatu
Dependensi: Pulo Baker | Kapuloan Cook | Guam | Hawaii | Pulo Jarvis | Kaledonia Anyar | Kapuloan Mariana Lor | Atol Midway | Niue | Pulo Norfolk | Pulo Paskah | Kapuloan Pitcairn | Polinesia Perancis | Samoa Amerika | Tokelau | Pulo Wake | Wallis lan Futuna
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Papua_Nugini&oldid=876915"