Kapuloan Pitcairn

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pitcairn Islands
Flag of the Pitcairn Islands.svg Coat of arms of the Pitcairn Islands.svg
Gendéra Kapuloan Pitcairn Lambang Kapuloan Pitcairn
Motto: ora ana
Basa resmi Basa Inggris (Basa Pitcairn uga dipigunakaké)
Ibukutha Adamstown
Gubernur Richard Fell
Walikutha Jay Warren (kapilih ing 15 Desember 2004)
Wilayah
 - Total
 - % Air

5 km²
Sethithik banget
Pedunung
 - Total (2006)
 - kapadhetan

67
13/km²
Jajahan Britania Raya
Mata uang Dolar Selandia Baru (NZD)
Zona waktu UTC−8
Lagu kebangsaan Ora ana
Internet TLD .pn
Peta Kapuloan Pitcairn

Kapuloan Pitcairn kuwi arupa kumpulan saka limang pulo, mung Pulo Pitcairn sing dipamggoni, dumunung ing kidul Samudra Pasifik, siji-sijiné koloni Inggris ing Pasifik. Kapuloan iki misuwur utamané amarga pedunung asliné para bajak kapal HMAV Bounty, sarta warga Tahiti sing mèlu digawa para pembajak, kaya kang dicritakaké ing novel Mutiny on the Bounty, sing dadi téma sawetara film. Sajarah iki katon cetha kanthi akèhé jeneng kulawarga. Kapulon iki uga minangka negara (senadyan durung mardika) kanthi pedunung sing cacahé paling sithik ing donya yakuwi watara 47 jiwa (9 kulawarga).

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Nagari-nagari ing Oseania
Australia | Fiji | Kiribati | Kapuloan Marshall | Negara Federasi Mikronesia | Nauru | Palau | Papua Nugini | Samoa | Selandia Anyar | Kapuloan Solomon | Tonga | Tuvalu | Vanuatu
Dependensi: Pulo Baker | Kapuloan Cook | Guam | Hawaii | Pulo Jarvis | Kaledonia Anyar | Kapuloan Mariana Lor | Atol Midway | Niue | Pulo Norfolk | Pulo Paskah | Kapuloan Pitcairn | Polinesia Perancis | Samoa Amerika | Tokelau | Pulo Wake | Wallis lan Futuna
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapuloan_Pitcairn&oldid=883063"