Samoa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Malo Sa'oloto Tuto'atasi o Samoa
Independent State of Samoa
Motto: Faavae i le Atua Samoa
(Samoa: "Samoa Didegaké miturut Pangéran")
Lagu kabangsanThe Banner of Freedom
Ibu kutha
and largest city
Apia
Basa resmi Samoa, Inggris
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0,3%
Pedunung
 -  2006 estimate 176.908 (175)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$1,1 miliar (170)
 -  Per capita US$6.125 (93)
Valuta Tala (WST)
Zona wektu (UTC-11)
 -  Summer (DST)  (UTC-11)
Kodhe tilpun 685
Internet TLD .ws

Samoa (biyèn diarani Samoa Jerman saka 1900-1914, Samoa Kuon nganti 1997), kuwi sawijiné negara kapuloan ing Samudra Pasifik bagéyan kidul kang dumadi saka 2 pulo utama lan 7 pulo cilik. Dunungé watara setengah lelungan saka Selandia Anyar menyang Hawaii.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Distrik Samoa

Samoa dipérang dadi 11 distrik:

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samoa&oldid=816127"