Kapuloan Cook

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cook Islands
Gendéra Kapuloan Cook
(Gendéra
Kapuloan Cook)
(Lambang
Kapuloan Cook)
Basa resmi Inggris
Ibu kutha Avarua
Kepala negara Ratu Elizabeth II
Gubernur Jenderal Sir Frederick Goodwin KBE
Perdhana Mentri Jim Marurai
Wilayah 240 km²
Pedunung (perk. 2006) 21.388
Didegaké 4 Agustus 1965
Lagu kabangsan Te Atua Mou E
Mata uang Dolar Selandia Baru (NZD)
Zona wektu UTC -10
Kode telpon 682
TLD .ck

Kapuloan Cook kuwi sawijiné pamaréntahan-dhéwé parlementer demokrasi jroning asosiasi bébas karo Selandia Anyar. Kalimolas pulo ing kidul Samudra Pasifik iki ndarbèni jembar wilayah 220 km². Ibu kuthané yakuwi Avarua kang dumunung ing Rarotonga, pulo paling gedhé. Sèktor Pariwisata nyetir ekonomi pulo iki minangka industri nomor siji, adoh sadhuwuré sèktor perbankan, mutiara, kalautan lan ekspor woh-wohan. Jinis seni populèr pulo ini yakuwi tivaivai, sarupa karo quilt.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


 
Wilayah-wilayah kang nduwé asosiasi sacara bébas karo Selandia Anyar
Gendéra Selandia Anyar
Kapuloan Cook | Niue | Dependensi Ross | Tokelau

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapuloan_Cook&oldid=820009"