Vanuatu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ripablik blong Vanuatu
Republic of Vanuatu
République du Vanuatu
Motto: Long God Yumi Stanap
(Bislama: "Ing ngarsa Gusti kita madhep")
Lagu kabangsanYumi, Yumi, Yumi
Ibu kutha
and largest city
Port Vila
Basa resmi Bislama, Inggris, Perancis
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa dihiraukan
Pedunung
 -  2006 estimate 217.718 (173)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$0,69 miliar (182)
 -  Per capita US$3.297 (123)
Valuta Vatu (VUV)
Zona wektu (UTC+11)
 -  Summer (DST)  (UTC+11)
Kodhe tilpun 678
Internet TLD .vu

Republik Vanuatu kuwi sawijining negara kapuloan ing Samudra Pasifik bagéyan kidul. Vanuatu dumunung ing sisih wétan Australia, wétan-lor Kaledonia Anyar, kuloné Fiji lan kidulé Kapuloan Solomon. Negara iki biyèn diarani Hebrides Anyar jroning mangsa panjajahan. Vanuatu dumadi saka 83 pulo, loro ing antarané — Matthew lan Hunter — diklaim déning Kaledonia Anyar.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Provinsi Vanuatu

Vanuatu dipérang dadi 6 provinsi:

Delengen ug[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vanuatu&oldid=816172"