Tuvalu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tuvalu
Motto: Tuvalu mo te Atua
(Tuvalu: "Tuvalu kanggo Kang Mahakuwasa")
Lagu kabangsanTuvalu mo te Atua
Ibu kutha
and largest city
Funafuti
Basa resmi Tuvalu, Inggris
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa dihiraukan
Pedunung
 -  2006 estimate 11.500 (193)
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$12 juta (192)
 -  Per capita US$1.100 (173)
Valuta Dolar Australia (AUD)
Zona wektu (UTC+12)
 -  Summer (DST)  (UTC+12)
Kodhe tilpun 688
Internet TLD .tv

Tuvalu kuwi sawijiné negara kapuloan kang dumunung ing antara Hawaii lan Australia ing Samudra Pasifik. Titik paling dhuwur ing antara 114 pulo ing negara iki dhuwuré mung 5 m sakdhuwuré banyu segara.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tuvalu&oldid=816166"