Polinésia Prancis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Polynésie française
Porinetia Farani
Gendéra Polinesia Perancis Lambang Polinesia Perancis
Motto: Tahiti Nui Mare'are'a
Basa resmi Perancis, Tahiti
Ibu kutha Papeete
Presiden Oscar Temaru
Wilayah
 - Total
 - % air

4.167 km²
12%
Pedunung

 - Total (2002)
 - Kapadhetan


245.405
64/km²
Mata uang Franc CFP
Zona wektu UTC-10
TLD .pf
Kode telepon +689

Polinesia Perancis (basa Perancis: Polynésie française, basa Tahiti: Porinetia Farani), kuwi sawijiné komunitas sberang segara (collectivité d'outre-mer/COM) Perancis kang dumunung ing Samudra Pasifik bagéyan kidul. Wilayah iki ndarbèni status otonomi kang luwih dhuwur ing antarané COM-COM liyané. Kapétung wiwit Februari 2004, wilayah iki uga ndarbèni status negara sberang segara (pays d'outre-mer) kang sipaté non-legal.

Polinesia Perancis dumadi saka sawetara gugus ing Kapuloan Polinesia, ing antarané Pulo Tahiti kang klebu jroning aepuloan Society. Papeete, ibu kutha Polinesia Perancis, dumunung ing Tahiti.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Nagari-nagari ing Oseania
Australia | Fiji | Kiribati | Kapuloan Marshall | Negara Federasi Mikronesia | Nauru | Palau | Papua Nugini | Samoa | Selandia Anyar | Kapuloan Solomon | Tonga | Tuvalu | Vanuatu
Dependensi: Pulo Baker | Kapuloan Cook | Guam | Hawaii | Pulo Jarvis | Kaledonia Anyar | Kapuloan Mariana Lor | Atol Midway | Niue | Pulo Norfolk | Pulo Paskah | Kapuloan Pitcairn | Polinesia Perancis | Samoa Amerika | Tokelau | Pulo Wake | Wallis lan Futuna
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Polinésia_Prancis&oldid=820010"