Pulo Norfolk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Territory of Norfolk Island
Gendéra Pulo Norfolk Lambang Pulo Norfolk
Motto: Inasmuch
Lagu kabangsan: Pitcairn Anthem
Peta lokasi Pulo Norfolk
Ibu kutha Kingston
Kutha paling gedhé Burnt Pine
Basa resmi Inggris, Norfuk
Pamaréntah
 • Administrator
 • Menteri Tinggi
Monarki konstitusional
Grant Tambling
Geoffrey Robert Gardner
Status
 • Pamaréntahan dhéwé
Teritori jaba
UU Pulo Norfolk 1979
Wilayah
 • Total
 • % banyu
 
34,6 km²
bisa dihiraukan
Pedunung
 • perk. 2006
 • Kepadatan
 
1.828
53,2/km²
Mata uang Dolar Australia (AUD)
Zona wektu UTC+11:30
TLD .nf
Kode telepon +672

Pulau Norfolk kuwi sawijining pulo cilik kang dumunung ing Samudra Pasifik, ing antarané Australia, Selandia Anyar lan Kaledonia Anyar. Pulo iki minangka sawijining teritori jaba Australia. Araucaria heterophylla, sawenèh jinis wit cemara khas Pulo Norfolk, minangka simbol ing gendéra wilayah iki.

Pulo iki diwènèhi jeneng déning Kapten James Cook kang dijupuk saka gelar garwané Adipati Norfolk, garwa saka Edward Howard, Adipati Norfolk ke-9 (1685-1777). Sang garwa Adipati wis kapundhut (wulan Mei 1773) sadurungé Kaptain Cook mènèhi jeneng pulo mau, nanging wektu budhal taun 1772 sang Istri Adipati isih sugeng.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Nagari-nagari ing Oseania
Australia | Fiji | Kiribati | Kapuloan Marshall | Negara Federasi Mikronesia | Nauru | Palau | Papua Nugini | Samoa | Selandia Anyar | Kapuloan Solomon | Tonga | Tuvalu | Vanuatu
Dependensi: Pulo Baker | Kapuloan Cook | Guam | Hawaii | Pulo Jarvis | Kaledonia Anyar | Kapuloan Mariana Lor | Atol Midway | Niue | Pulo Norfolk | Pulo Paskah | Kapuloan Pitcairn | Polinesia Perancis | Samoa Amerika | Tokelau | Pulo Wake | Wallis lan Futuna
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Norfolk&oldid=819998"