Wallis lan Futuna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Collectivité de Wallis et Futuna
Gendéra Wallis dan Futuna
Basa resmi Perancis
Ibu kutha Mata-Utu
Administrator-Superior Xavier de Furst
Presiden Majelis Teritori Patalione Kanimoa
Raja Ana telu, miturut adat tradisional:
Wilayah
 – Total
 – % air

274 km²
dapat dihiraukan
Pedunung
 – Total
   – Kapadhetan

15.351 (2006)
57/km²
Mata uang Franc CFP
Zona wektu UTC+12
Kode telepon 681
TLD .wf

Kepulauan Wallis lan Futuna kuwi sawijiné komunitas sberang segara (collectivité d'outre-mer) Perancis kang dumunung ing Samudra Pasifik bagéyan kidul, ing antarané Fiji lan Samoa. Kapuloan iki dumadi saka telu pulo tropis vulkanis: Wallis (Uvea), Futuna, lan Alofi.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Nagari-nagari ing Oseania
Australia | Fiji | Kiribati | Kapuloan Marshall | Negara Federasi Mikronesia | Nauru | Palau | Papua Nugini | Samoa | Selandia Anyar | Kapuloan Solomon | Tonga | Tuvalu | Vanuatu
Dependensi: Pulo Baker | Kapuloan Cook | Guam | Hawaii | Pulo Jarvis | Kaledonia Anyar | Kapuloan Mariana Lor | Atol Midway | Niue | Pulo Norfolk | Pulo Paskah | Kapuloan Pitcairn | Polinesia Perancis | Samoa Amerika | Tokelau | Pulo Wake | Wallis lan Futuna
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wallis_lan_Futuna&oldid=812810"