Kutha Ho Chi Minh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cakrawala kutha Kutha Ho Chi Minh tuwuh cepet lan bisa dadi kutha internasional lan jantung Asia Kidul-wétan nalika taun 2020.
Jeneng
Jeneng: Thành phố Hồ Chí Minh
Jeneng biyèn: Saigon (basa Vietnam: Sài Gòn), isih dipigunakaké déning sebagéyan pedunung
Teges: Saka jeneng: Hồ Chí Minh
Taun didegaké: 1698
Géografi
Wilayah: Asia Kidul-wétan
Zona wektu: UTC +7
Wiyar: 2.095 km²
Rakyat
Pedunung: 6.239.938 (nalika pertengahan taun 2005)
Kapadhetan: 2.978/km²
Etnisitas: Kinh, Hoa
Nomor kodhe telpon negara lan kutha: +84 (8)
ISO 3166-2 Code: VN-65
Pamaréntahan
Wangun administrasi: Munisipalitas
Sekretaris Komite Partai Komunis Vietnam Kutha Ho Chi Minh: Lê Thanh Hải
Ketua Dewan Rakyat: Phạm Phương Thảo
Ketua Komite Rakyat: Lê Hoàng Quân
Lokasi
LocationVietnamHoChiMinh.png
HCMC Map.jpg

Kutha Ho Chi Minh (basa Vietnam: Thành phố Hồ Chí Minh), iku kutha paling gedhé ing Vietnam lan ana ing cerak delta Kali Mekong. Biyèn jenengé Prey Nokor (basa Khmer: PreyNokor.png), lan nalika iku kutha iki arupa pelabuhan utama Kamboja, sing banjur ditelukaké déning bangsa Vietnam ing abad kaping 16. Jenengé nuli malih dadi Saigon nganti rampungé perang Vietnam, lan didadèkaké ibu kutha koloni Prancis Cochinchina, lan ibu kutha Vietnam Kidul saka taun 1954 tekan taun 1975. Nalika taun 1975, Saigon digabungaké karo provinsi Gia Định ing sekitaré lan diowahi jenengé dadi Kutha Ho Chi Minh (senadyan jeneng Saigon isih asring dipigunakaké). Pusat kutha iki ana ing pinggir Kali Saigon, 60 km saka Laut Cina Kidul. [1]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Kutha Ho Chi Minh ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Ho_Chi_Minh&oldid=827266"