Rusia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Российская Федерация 
Rossiyskaya Federatsiya
Gendéra Rusia Lambang Rusia
(Gendéra Rusia) (Lambang Rusia)
Motto: -
Lagu kabangsan: Gimn Rossiyskoy Federatsii
LocationRussia.png
Ibu kutha
 
Moskwa
55°45′ LU 37°37′ BT
Kutha paling gedhé Moskwa
Abjad resmi Sirilik
Pamaréntah Semi-presidensil
Vladimir Putin
Dmitry Medvedev
Wilayah
 - Total
 - % Air
Urutan ka-1
17.075.200 km²
0,5%
Pedunung
 - perk. Juli 2008
 - Kepadatan
Urutan ka-8
143.420.309
9/km²
Kamardikan
 - Penuh
12 Juni 1990
26 Desember 1991
PDB (PPP)
 - Total
 - per kapita
perk. 2005
US$2,250 trilyun (Urutan ka-7)
US$15.209
Mata uang Rubel (RUB)
(RUR ora dipigunakaké manèh)
Zona wektu UTC +2 hingga +12
TLD .ru (.su isih dipigunakaké pamaréntah)
Kode telepon +7

Federasi Rusia (Basa Rusia: Росси́йская Федера́ция, Alihaksara: Rossiyskaya Federatsiya)Swara rungokna, utawa Rusia (Basa Rusia: Росси́я, alihaksara: Rossiya), yakuwi negara kang mbentang ing sisih wétan Eropah lan saloré Asia. Kanthi wilayah kang jembaré watara 17.075.400 km², Rusia minangka negara paling gedhé sa donya. Wilayahé kurang luwih ping pindhoné wilayah Republik Rakyat Tiongkok (Tiongkok; RRT), Kanada utawa Amerika Serikat. Pedunungé ana ing peringkat kapitu paling akèh ing donya sawisé Tiongkok, India, Amerika Serikat, Indonesia, Brasil, lan Pakistan.

Peta Rusia

Negara iki biyèn naté dadi negara bagéan paling gedhé ing Uni Soviet. Rusia kuwi ahli waris utama Uni Soviet; negara iki marisi 50% jumlah pedunung, 2/3 jembar wilayah, lan kurang luwih 50% aset-aset ekonomi lan gaman / senjata Uni Soviet. Saiki Rusia berusaha keras kanggo ngraih status minangka negara adidaya manèh. Senajan Rusia kuwi negara wigati, nanging statusé isih adoh dibandingaké karo status Uni Soviet biyèn.


Uga pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Subyek-subyek federal Rusia.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Rusia ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rusia&oldid=816122"