Koréa Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
조선민주주의인민공화국
朝鮮民主主義人民共和國
Chosŏn Minjujuŭi Inmin Konghwaguk
Motto: 강성대국
(alihaksara Korea: "Negara Makmur lan Raya")
Lagu kabangsanAegukka
Ibu kutha
and largest city
Pyongyang
Basa resmi Koréa
Pamaréntahan Negara komunis
Kamardikan
 -  Banyu (%) 4,87%
Pedunung
 -  2005 estimate 22.912.1773 (47)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$30,8 miliar (91)
 -  Per capita US$1.400 (164)
Valuta Won (KPW)
Zona wektu (UTC+9)
 -  Summer (DST)  (UTC+10, ora dianggo)
Kodhe tilpun 850
Internet TLD -
.kp dicadhangaké

Republik Demokratik Rakyat Koréa, luwih dikenal minangka Koréa Lor, yakuwi sawijining negara ing sisih wétan bawana Asia, nyakup bagéyan lor Semenanjung Koréa. Koréa Lor wewatesan karo Koréa Kidul ing sisih kidul; karo Tiongkok lan sethithik wilayah Rusia ing sisih lor. Pedunung lokal nyebut negara iki Pukchosŏn (북조선, "Chosŏn Utara").

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Koréa Lor ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Koréa_Lor&oldid=845333"