Pyongyang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
P'yŏngyang
평양
—  Directly Governed City  —
P'yŏngyang Directly Governed City
  transcription(s)
 • Chosŏn'gŭl 평양 직할시
 • Hanja 直轄市
 • McCune-Reischauer P'yŏngyang Chikhalsi
 • Revised Romanization Pyeongyang Jikhalsi
From top left: P'yŏngyang's Skyline, Juche Tower, Kumsusan Memorial Palace, Arch of Triumph, Arch of Reunification, Tomb of King Dongmyeong, & Sunan International Airport
Nickname(s): Ryŏkdongchŏk Lotŏng (력동적 로동)  (Korean)
" Dynamic Labors "
Map of North Korea with P'yŏngyang highlighted
Coordinates: 39°1′10″N 125°44′17″E / 39.01944°N 125.73806°E / 39.01944; 125.73806Koordinat: 39°1′10″N 125°44′17″E / 39.01944°N 125.73806°E / 39.01944; 125.73806
Negara Flag of Korea Lor North Korea
Region P'yŏngan
Didirikan 1122 B.C.
Distrik
Wewengkon
 • Total 3.194 km2 (1,233 sq mi)
Èlevasi 27 m (89 ft)
Populasi (2008)
 • Total 3.255.388
 • Kapadhetan 0.001/km2 (0.0.026/sq mi)
 • Dialect P'yŏngan
Peta Korea Utara menunjukkan lokasi Pyongyang

P'yŏngyang iku ibu kutha Koréa Lor sing dumunung ing lor-kulon negara iku, cedhak karo Kali Taedong.

Ing taun 1993, gunggung pedunung Pyongyang ana 2.741.260 jiwa. Kutha iki sacara administratif sajajar karo pamaréntahan provinsi.

Jalan raya di Pyongyang

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Miturut legendha, Pyongyang dibangun ing taun 2333 Sadurungé Masehi. Kutha iki minangka kutha utama Dinasti Go-Joseon. Goguryeo mindhahaké ibukuthané mréné ing taun 427. Krajan Tang lan Silla nganakaké pasekuton lan ngalahaké Goguryeo ing taun 668.

Taun 676, Pyongyang dikuwasani déning Silla.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pyongyang&oldid=832002"