Turkmenistan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Türkmenistan Jumhuriyäti
Motto: 
Lagu kabangsanGaraşsyz, Bitarap,Türkmenistanyň döwlet gimni
Ibu kutha
and largest city
Ashgabat
Basa resmi Turkmen
Pamaréntahan Republik (de jure)
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Pedunung
 -  2005 estimate 4.952.081 (112)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$35,93 miliar (86)
 -  Per capita US$7.266 (81)
Valuta Manat (TMM)
Zona wektu (UTC+5)
 -  Summer (DST)  (UTC+5)
Kodhe tilpun 993
Internet TLD .tm

Turkmenistan kuwi sawijining negara sempalan Uni Soviet sing dumunung ing Asia Tengah. Négara iki nduwèni cadhangan gas alam paling gedhé kalima ing dunia. Turkmenistan wewatesan karo Iran, Afganistan, Kazakhstan, Uzbekistan, lan Segara Kaspia.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Turkmenistan ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Turkmenistan&oldid=816165"