Filipina

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Filipina iku sawijining negara ing Asia Kidul-Wétan. Ibu kutha negara iki yaiku Manila. Negara iki nduwé pedunung … jiwa lan jembaré ana … km2.

Ing sisih lor negara iki awatesan karo Taiwan, Republik China lan ing sisih kidul karo Malaysia lan Indonesia.

Mayoritas pedunung Filipina iku Kristen lan utamané Katulik. Nanging uga akèh wong Muslim ing Mindanao.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Filipina&oldid=812836"