Segara Sulawesi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Segara Sulawesi

Segara Sulawesi iku segara sing dunungé ing sisih kulon Samudra Pasifik diwatesi déning Kapuloan Sulu, Segara Sulu, lan Pulo Mindanao, Filipina, ing sisih lor, ing sisih wétan déning ranté Kapuloan Sangihe, ing sisih kidul déning pulo Sulawesi, lan ing sisih kulon déning pulo Kalimantan, Indonésia . Segara iki awangun basin gedhé, lan jeroné nganti 6.200 m. Dawané 420 mil (675 km) saka lor mangidul lan 520 mil (837 km) saka wétan mangulon lan wilayah lumahing banyu 110.000 mil pesagi (280.000 km pesagi). Segara iki nyambung karo Segara Jawa liwat Selat Makassar.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

3°34′23″N 121°57′44″E / 3.57306°N 121.96222°E / 3.57306; 121.96222

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Sulawesi&oldid=830557"