Damaskus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Damaskus
Damascus

دِمَشق Dimashq
Damascus City landmarks

Seal
Nickname(s): (Madinat Al-Yasmin) City of Jasmin
Coordinates: [http://toolserver.org/~geohack/geohack.php?pagename=Damaskus&params=33_30_47_N_36_17_31_E_type:city(1.711.000)_region:SY --> 33°30′47″N 36°17′31″E / 33.51306°N 36.29194°E / 33.51306; 36.29194]
Negara Flag of Syria Suriah
Governorates Damascus Governorate, Ibu kota
Pamaréntahan
 • Gubernur Bishr Al Sabban
Wewengkon
 • City 105 km2 (41 sq mi)
 • Urban 77 km2 (30 sq mi)
Èlevasi 680 m (2,230 ft)
Populasi (2009 est.[1])
 • City 1.711.000
Zona wektu EET (UTC+2)
 • Summer (DST) EEST (UTC+3)
Kodhe tilpun Kodhe negara: 963, Kode kota: 11
Demonym Damascene
Sources: Damascus city area [2]
Damaskus wayah wengi

Damaskus (Basa Arab: دمشق, transliteration: Dimasyiq, uga disebut الشام asy-Syām) iku ibukutha lan kutha paling gedhé ing Suriah. Kutha iki minangka salah siji kutha paling tuwa sing tansah didunungi ing donya, saliyané Al-Fayyum, lan Gaziantep. Populasi watara 1.67 juta jiwa.

Kutha Kuna Damaskus*
Situs Warisan Donya UNESCO

Umayyad Mosque facade
Negara Bendera_Suriah Suriah
Tipe Budaya
Kriteria i, ii, iii, iv, vi
Referensi 20
Wilayah Arab States
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1979  (Sèsi ke-3)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Central Bureau Of Statistics in Syria: Chapter 2: Population & Demographic Indicators Table 3: Estimates of Population actually living in Syria in 31/12/2009 by Mohafazat and sex (in thousands)
  2. ^ Albaath.news statement by the governor of Damascus, Syria (Arabic, April 2010

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Damaskus&oldid=853726"