Graz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Graz
Location of Graz
Area code(s) +43 316
Website: www.graz.at
City of Graz - Historic Centre*
Situs Warisan Donya UNESCO

The Grazer Schloßberg Clock Tower.
Negara Flag of Austria Austria
Tipe Cultural
Kriteria ii, iv
Referensi 931
Wilayah Europe and North America
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1999  (Sèsi 23rd)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.
Graz, Georg Matthäus Vischer (1670)

Graz [graːts] (asal tembung manawa saka Basa Slovene: Gradec

Graz minangka kutha pelajar: kutha iki duwé enem universitas kang nduwèni luwih saka 44,000 mahasiswa. Kutha tuwa Graz minangka salah siji pusat kuta kang paling kajaga ing Eropah Tengah. Ing taun 1999, dilebokaké jroning daftar Situs warisan donya UNESCO.

Distrik[sunting | sunting sumber]

Graz dipérang dadi 17 distrik, yakuwi:

The 17 Districts of Graz

I. Innere Stadt (3,302)

II. St. Leonhard (12,377)

III. Geidorf (19,119)

IV. Lend (22,369)

V. Gries (22,658)

VI. Jakomini (25,808)

VII. Liebenau (11,556)

VIII. St. Peter (12,809)

IX. Waltendorf (10,782)

X. Ries (5,789)

XI. Mariatrost (7,403)

XII. Andritz (16,316)

XIII. Gösting (9,227)

XIV. Eggenberg (16,467)

XV. Wetzelsdorf (12,225)

XVI. Straßgang (12,212)

XVII. Puntigam (6,248)

Tuwuhing pedunung[sunting | sunting sumber]

Taun Populasi
1900 168,808
1951 226,476
1961 237,080
1971 249,089
1981 243,166
1991 237,810
2001 226,244
2006 250,099

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Linkfarm

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Situs resmi

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Graz ing Wikivoyage

Aktivitas Budaya

Sajarah

Cithakan:Ibukutha budaya Eropah Cithakan:Situs warisan donya ing Austria Cithakan:Styria

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Graz&oldid=827250"