Wina

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wina
Wien
Kiwa-Tengen, ndhuwur-ngisor: Rathaus, Schloss Schönbrunn, Riesenrad, Staatsoper, Stephansdom, Kunsthistorisches Museum, Stephansplatz, Sachertorte, Johann-Strauß-Denkmal, Sezession, Donau City, Hundertwasserhaus

Flag

Seal

Coat of arms
[[file:Cithakan:Location map Austria|240px|Wina is located in Cithakan:Location map Austria]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Austria|6x6px|Wina|link=|alt=]]
Wina
Lokasi Wina ing Austria
Coordinates: 48°12′32″N 16°22′21″E / 48.20889°N 16.3725°E / 48.20889; 16.3725
Negara Austria Flag of Austria
Wilayah Wien
Pamaréntahan
 • Walikota Michael Häupl (SPÖ)
 • Wakil-Walikota Maria Vassilakou (Grüne)
Wewengkon
 • City 414,65 km2 (16,010 sq mi)
 • Land 395,26 km2 (15,261 sq mi)
 • Water 19,39 km2 (749 sq mi)
Èlevasi 151 (Lobau) – 542 (Hermannskogel) m (495–1.778 ft)
Populasi (2011)
 • City 1.714.142 11px
 • Kapadhetan 4.002,2/km2 (103,660/sq mi)
 • Urban 1.983.836
 • Metro ca, 2.419.000
  Statistik Austria,[1] VCÖ – Mobilität mit Zukunft[2]
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Website www.wien.gv.at
Peta Austria lan lokasine Wina
Kutha Wina, Austria

Wina (Jèrman: Wien, Inggris: Vienna) iku ibukutha negara Austria. Kutha iki nduwé pedunung 1,8 yuta jiwa lan 2,2 ing daérah Wina Raya. Kutha iki kutha gedhé dhéwé ing Austria lan uga dadi punjer budaya, ékonomi lan pulitik. Ing kutha iki ana kantor PBB lan OPEC.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wina&oldid=804925"