Slowakia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Slovenská republika
Motto: 
Lagu kabangsanNad Tatrou sa blýska
Ibu kutha
and largest city
Bratislava
Basa resmi Slowakia
Pamaréntahan Republik sistem parlementer
 -  Presidhen Ivan Gašparovič
 -  Perdana Menteri Iveta Radičová
Kamerdhekaan
 -  Banyu (%) population_estimate = 5.389.180
Pedunung
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$81,42 miliar (59)
 -  Per capita US$15.066 (47)
Valuta Euro (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 421
Internet TLD .sk

Slowakia iku sawijining negara ing Éropah. Negara iki nduwé ibu kutha Bratislava. Slowakia iku negara sempalan saka Cekoslowakia sing mardika taun 1993. Negara iki awatesan karo Cékia ing sisih kulon, Austria ing sisih kidul, lan Hongaria ing kidul-wétan. Ing sisih lor awatesan karo Polandia lan ing sisih wétan karo Ukraina.

Slowakia nduwé pedunung kira-kira 5 yuta jiwa. Wiwit tanggal 1 Januari 2009 Slowakia wiwit migunakaké valuta Euro.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Slowakia dipérang dadi 8 dhaérah (kraj), saben dhaérah dijenengi miturut kutha utamané:

Saben kraj dipérang manèh dadi sapérangan distrik (okres). Slowakia saiki duwé 79 distrik.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Slowakia&oldid=869618"