Finlandia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Suomen Tasavalta
Republiken Finland
Bendera Finlandia

Lambang Finlandia

(Bendera Finlandia) (Lambang Finlandia)
Motto: tidak ada
LocationFinland.svg
Basa resmi Finlandia dan Swedia
Ibukutha Helsinki
Presiden Sauli Niinistö
Perdana Menteri Jyrki Katainen
Wilayah

 - Total

 - % banyu
Urutan kaping 63

337.030 km²

9,4%
Penduduk

 - Total (2006)

 - Kepadatan
Urutan ke-106

5.255.580

17,1/km²
Kamardikan

 - Proklamasi

 - Diakoni
Dari Rusia

6 Desember 1917

4 Januari 1918
Valuta Euro (€)¹
Zona wektu UTC +2 (DST +3)
Lagu kabangsan Maamme/
Vårt land
TLD .fi
Kodhe telepon 358
(1) Sebelum 1999: markka.

Republik Finlandia (b. Finlandia: Suomen tasavalta, b. Swedia: Republiken Finland) iku sawijining negara Skandinavia sing uga klebu negara Nordik. Amarga dumunung ing bawana Eropah Lor, Finlandia dadi anggota Uni Eropah. Finlandia nduwèni tapel wates dharat karo Swedia, Norwegia, lan Rusia déné tapel wates segara yaiku Segara Baltik ing sisih kidul-kulon, Teluk Finlandia ing sisih kidul, lan Teluk Bothnia ing sisih kulon. Pedhunungé cacahé kira-kira ana 7 yuta jiwa. Ibu kuthané iku Helsinki. Finlandia misuwur amerga ing kéné asalé Nokia.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Finlandia&oldid=812404"