Hongaria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Magyar Köztársaság
Lagu kabangsanHimnusz (Isten, áldd meg a magyart)
Ibu kutha
and largest city
Budapest
Basa resmi Hongaria
Pamaréntahan Republik demokratis
Didirikan
 -  Banyu (%) 0,74%
Pedunung
 -  2006 estimate 10.070.000 (82)
 -  2001 census 10.198.315
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$162.289 juta (49)
 -  Per capita US$16.627 (43)
Valuta Forint (HUF)
Zona wektu CET (UTC+1)
 -  Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe tilpun 36
Internet TLD .hu
Peta Hongaria

Republik Hongaria iku sawijining negara ing banawa Eropah. Pedhunungé cacahé kira-kira ana 11 yuta. Ibu kuthané iku Budapest. Negara iki wewatesan karo Austria ing sisih kulon, Slowakia ing sisih lor, Ukraina ing sisih wétan, Rumania ing sisih kidul-wétan lan Kroasia sarta Serbia ing sisih kidul. Jroning basa saenggon, negara iki dikenal minangka Magyarország sing tegesé dhaérah Magyar. Hongaria mbentuk kumpulan Visegrád bebarengan karo Polandia, Slowakia lan Republik Ceko.

Wilayah[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Wilayah ing Hongaria

Sacara administratif Hongaria kapérang dados 19 kabupatèn. Nanging sanesipun punika, wonten setunggal ibukutha (főváros): Budapest. Wonten 23 kabupatèn kutha (wangun tunggal: megyei jogú város) ing Hongaria, inggih punika:

Kabupaten kota Kabupaten (Ibu kota kabupaten)

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Hongaria ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hongaria&oldid=816026"