Vojvodina

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Otonomi Vojvodina
Аутономна Покрајина Војводина

Autonomna Pokrajina Vojvodina
Vajdaság Autonóm Tartomány
Autonómna Pokrajina Vojvodina
Provincia Autonomă Voivodina
Автономна Покраїна Войводина
bendera Vojvodina
Gendera Vojvodina
Lambang Vojvodina
Lambang Vojvodina
Peta sing nuduhaké Vojvodina ing Serbia Distrik-distrik ing Vojvodina
Basa resmi Serbia, Hongaria, Slowakia, Rumania, Kroasia, Rusyn1
Ibukutha Novi Sad
Wewengkon
 – Total
 – % air

 21,500 km²
 n/a
Pedunung
 – Total (2002)
 – Kapadhetan

 2.031.992
 94,51/km²
Klompok etnis
(2002)
Serbia: 65,05%
Hongaria: 14,28%
Slowakia: 2,79%
Kroasia: 2,78%
Yugoslavia: 2,45%
Montenegro: 1,75%
Rumania: 1,5%
Roma: 1,43%
Others: 7,97%
1 Kabèh basa resmi dipigunakaké ing pamarintahan provinsi, basa Serbia dipigunakaké ing kabèh pamarintahan kotamadya, liyané dipigunakaké ing pamarintahan kotamadya kapilih, lan sawetara basa minoritas dipigunakaké kanggo dhokumèn ora resmi

Provinsi Otonomi Vojvodina (basa Serbia: Аутономна Покрајина Војводина atau Autonomna Pokrajina Vojvodina) iku salah siji provinsi otonomi Serbia. Dumunung ing sisih lor negeri iki, ing dataran Pannonia. Ibukutha lan kutha paling gedhé ing Vojvodina yakuwi Novi Sad lan kutha paling gedhé kaloro yakuwi Subotica.

Sacara etnis, budaya, lan sacara linguistik Vojvodina dumadi saka 26 klompok etnis béda-béda lan 6 basa resmi.

Vojvodina map02.png
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vojvodina&oldid=815677"