Basa Kroasia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Kroasia
Hrvatski 
Pocapan: ['xr̩ʋaːtskiː]
Dianggo ing: Kroasia, Bosnia-Herzegovina, Vojvodina (Serbia), Montenegro lan liyané 
Region: Eropah Tengah, Eropah Kidul
Cacahing penutur: 6,214,643 (1995)
Rumpun basa:
 Slavik
  Slavik Kidul
   Slavik Kidul-kulon
    Basa Kroasia 
Status basa
Basa resmi ing: Bendera_Bosnia-Herzegovina Bosnia-Herzegovina


Burgenland Landesflagge.PNG Burgenland (Austria)
Actual Caras-Severin county CoA.png Caraşova ing Caraş-Severin County (Rumania)
Bendera_Kroasia Kroasia


Molise (Italy)
Flag of Vojvodina.svg Vojvodina (Serbia)

Diatur déning: Institut Basa lan linguistik Kroasia (Déwan standar basa Kroasia)
Kodhe Basa
ISO 639-1: hr
ISO 639-2: hrv (B)  hrv (T)
ISO 639-3: hrv


Basa Kroasia (hrvatski jezik) minangka sawijining basa Slavik Kidul sing dipigunakaké déning wong-wong Kroasia klebu wong Kroasia ing negara Bosnia-Herzegovina. Basa iki minangka salah siji vèrsi standar diasistem Slavik Tengah-kidul.

Basa Kroasia didhasaraké saka cara pangucapan dhialèk Štokavian (kanthi werna-werna pangaruh saka dhialèk Čakavian lan dhialèk Kajkavian) lan ditulis nganggo abjad Kroasia.

Basa baku modhèrn Kroasia terus tumuwuh jroning luwih saka sangang atus taun kasil saka literatur sing tinulis nganggo campuran Basa Kroasia Gerejawi lan basa vernakular.

Croatian dialects in Cro and BiH 1.PNG
A a B b C c Č č Ć ć D d Đ đ
Dž dž E e F f G g H h I i J j
K k L l Lj lj M m N n Nj nj O o
P p R r S s Š š T t U u V v
Z z Ž ž (i+e=ie) (r+r=ŕ)

Areas where Croatian language is spoken (as of 2006)

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Kroasia&oldid=820617"