Basa Slavik Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Basa Slavik Kidul iku salah siji saka telung rumpun Basa Slavik. Sing liyané yakuwi rumpun Basa Slavik Wétan lan Basa Slavik Kulon. Gunggung penutur Basa-Basa Slavik Kidul ana kurang luwih 30 yuta jiwa lan sebagéyan gedhé manggon ing tlatah Balkan.

Panyebaran Basa Slavik

Basa Slavik Kidul dipérang manèh dadi klompok kulon lan wétan.

Klasifikasi Basa Slavik Kidul:

Basa Indo-Eropah
Basa Slavik (+/- 317 yuta penutur)
Basa-Basa Slavik Kidul (+/- 30 yuta)
Kelompok Wétan:
Basa Bulgaria (+/- 9 yuta)
Basa Makedonia (+/- 2 yuta)
Basa Slavik Gerejawi Kuna (Old Church Slavonic) (sawijining Basa liturgis)
Kelompok Kulon:
Basa Slovenia (+/- 2 yuta)
Basa Bosnia (+/- 2 yuta)
Basa Kroasia (+/- 6 yuta)
Basa Serbia (+/- 9 yuta)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Slavik_Kidul&oldid=865042"