Basa Serbia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Serbia
српски језик
srpski jezik 
Pocapan: [ˈsr̩pskiː]
Dianggo ing:
Cacahing penutur: Luwih saka 12 yuta[1] 
Ranking: Watara 63
Rumpun basa:
 Basa Slavik
  Basa Slavik Kidul
   Basa Slavik Kidul-kulon
    Basa Serbia 
Status basa
Basa resmi ing: Serbia
Bosnia-Herzegovina
Montenegro
Makedonia(regional)

Basa minoritas ing:
Hongaria [2]
Rumania

Diatur déning: Badan Standarisasi basa Serbia
Kodhe Basa
ISO 639-1: sr
ISO 639-2: scc (B)  srp (T)
ISO 639-3: srp
Serbo croatian languages2006.png

Basa Serbia (српски језик; srpski jezik) kuwi sawijining Basa Slavik kidul, sing dianggo ing Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroasia, Montenegro, lan déning wong Serbia diaspora. Standar Basa Serbia didhadsaraké Dhialèk Shtokavian, kayadéné Basa Kroasia lan Basa Bosnia, kang padha-padha dimangertèni, lan wis tau digabung kanthi standard kang dikenal minangka Basa Serbo-Kroat. Basa iki dadi basa resmi ing Serbia, Bosnia-Herzegovina, Montenegro, Kroasia, Kosovo, Rumania, Republik Makedonia lan Hongaria.

Tabel aksara[sunting | sunting sumber]

Sirilik Latin   Sirilik Latin
А A Н N
Б B Њ Nj
В V О O
Г G П P
Д D Р R
Ђ Đ С S
Е E Т T
Ж Ž Ћ Ć
З Z У U
И I Ф F
Ј J Х H
К K Ц C
Л L Ч Č
Љ Lj Џ
М M Ш Š

Distribusi Geografis[sunting | sunting sumber]

Angka nuduhaké cacahing penutur :

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikibooks
Wikibooks nduwé informasi luwih akèh ngenani:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Serbia&oldid=883070"