B

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wiktionary-logo-en.png
Pirsani B, b ing Wiktionary, kamus gratis.
B
Abjad Latin dasar
Aa Bb Cc Dd Ee  
Ff Gg Hh Ii Jj  
Kk Ll Mm Nn Oo  
Pp Qq Rr Ss Tt  
Uu Vv Ww Xx Yy Zz  

B punika aksara kaloro jroning alfabet Latin.Ing basa Latin lan basa liyané umumé.Kayata (kagolong basa Indonésia), aksara punika bisa ngelambangake utawa didadekake pralambang konsonan dwibibir, khususé fonem [b], konsonan letup dwibibirnyuwara.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Sejarah aksara

‹B› asal usul aksara B minagka wangun déning piktogram dénah omah jroning aksara hieroglif Mesir utawa aksara Proto-Sinaitik. Kurang luwih taun 1050 SM, aksara punika dikembangake jroning abjad Fenisia dadi wujud linear ndhuweni jeneng beth.

Tipografi[sunting | sunting sumber]

Aksara cilik ‹b› asalé saka aksara jejeg kasambung Romawi,mangsa para juru tulis miwiwiti ora ngatekake lengkungan minangka wangun kang ana ing aksara kapital.

Blackletter B Uncial B
Blackletter B Uncial B
Modern Roman B Modern Italic B Modern Script B
B Romawi Modern B Italik Modern B Bersambung Modern

‹B› asring disalahake minangka aksara jroning basa Jerman kang memper, ‹ß›, dianggo ngantekake ‹ss›.

Kode komputasi[sunting | sunting sumber]

Representasi alternatif huruf B
Alfabet fonetik NATO Kode Morse
Bravo –···
ICS Bravo.svg Semaphore Bravo.svg ⠃
Gendéra isyarat Semafor Braille
Titik kode Aksara gedhé
B
Aksara cilik
b
Unicode U+0042 U+0062
ASCII Desimal 66 98
Biner 01000010 01100010
EBCDIC 194 130

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=B&oldid=833056"