NATO

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pakta Pertahanan Atlantik Lor (basa Inggris: North Atlantic Treaty Organisation/NATO) iku sawijining organisasi internasional kanggo kaamanan bebarengan sing didegaké ing taun 1949, minangka wangun dhukungan marang Persetujuan Atlantik Lor sing ditandha tangani ing Washington, DC tanggal 4 April 1949. Jeneng resmin liyané yaiku mawa basa Prancis: l'Organisation du Traité de l'Atlantique Nord (OTAN).

Negara anggota[sunting | sunting sumber]

Péta negara-negara anggota NATO.

Anggota pangadeg (1949)[sunting | sunting sumber]

Perkembangan NATO ing Eropah

Negara-negara sing nggabung ing masa Perang Dingin[sunting | sunting sumber]

Negara-negara mantan anggota Blok Wétan sing nggabung sawisé Perang Dingin[sunting | sunting sumber]

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=NATO&oldid=869607"