Pakta Warsawa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Péta lokasi negara-negara anggota Pakta Warsawa.

Pakta Warsawa iku sawijining aliansi militèr negara-negara Blok Wétan ing Éropah Wétan, sing tujuwané ngorganisasikaké dhiri marang kamungkinan ancaman saka aliansi NATO (sing diwangun taun 1949). Pambentukan Pakta Warsawa dipicu déning integrasi Jerman Kulon menyang NATO lumantar ratifikasi Pasetujon Paris. Pakta Warsawa dirancang déning Nikita Khrushchev nalika taun 1955 lan ditandhatangani ing Warsawa tanggal 14 Mei 1955.

Pakta iki pungkas tanggal 31 Maret 1991, lan dipungkasi sacara resmi jroning sawijining patemon ing Praha tanggal 1 Juli 1991.

Anggota[sunting | sunting sumber]

Tilas Anggota[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pakta_Warsawa&oldid=833866"