Praha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Praha
basa Ceko: Praha
Pemandangan Praha

Flag

Coat of arms
Motto: Praga Caput Rei publicae
(Praha, Kepalané Negara; Latin)
[[file:Cithakan:Location map Republik Ceko|240px|Praha is located in Cithakan:Location map Republik Ceko]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Republik Ceko|6x6px|Praha|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Praha
Coordinates: 50°05′N 14°25′E / 50.083°N 14.417°E / 50.083; 14.417Koordinat: 50°05′N 14°25′E / 50.083°N 14.417°E / 50.083; 14.417
Negara Republik Ceko
Founded c. 885
Pamaréntahan
 • Walikota Bohuslav Svoboda (ODS)
Wewengkon[1]
 • City 496 km2 (192 sq mi)
Highest Èlevasi 399 m (1,309 ft)
Populasi (2011-09-30)[2][3]
 • City 1.262.106
 • Kapadhetan 2,500/km2 (6,600/sq mi)
 • Metro 1.964.750
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kode pos 1xx xx
Kode NUTS CZ01
GDP per kapita € 42,800(PPS) (2007)[4]
Website www.praha.eu
Kastil Praha - Hradčany
Kostel Panny Marie Snezne

Praha, yakuwi kutha lan Ibukutha Cékia. Kutha iki nduwèni pedunung cacahé watara 1,5 yuta jiwa.

Kutha Praha dibelah loro déning kali Vlatava utawa disebut uga Moldau ing basa Jerman. Sawetara bangunan kondhang ing kutha iki antara liya Treteg Charles utawa Karlův most ing basa Céko, Kastil Praha, Jam Astronomi ing Balé Kutha lan Menara Televisi Žižkov.


Sajarah[sunting | sunting sumber]

Wisata[sunting | sunting sumber]

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Praha ing Wikivoyage

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Total area and land area, by NUTS 2 regions – km2". Epp.eurostat.ec.europa.eu. 11 March 2011. http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tgs00002&plugin=1. Retrieved 14 April 2011.
  2. ^ Czech Statistical Office (2012 [last update]). "Statistical bulletin". czso.cz. http://www.czso.cz/csu/2011edicniplan.nsf/t/5700358001/$File/d1.pdf. Retrieved 26 January 2012.
  3. ^ Eurostat. "Urban Audit 2004". http://www.urbanaudit.org/DataAccessed.aspx. Retrieved 20 Jul. 2008.
  4. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng RHDP


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Praha&oldid=869609"