Amsterdam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Amsterdam
Wapen van Amsterdam bewerkt.PNG
Lambang Amsterdam
LocatieAmsterdam.svg
Lokasi Amsterdam
Motto: Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig
Basa Walanda: "Wirya, Tegas, Tepa Slira"
Katrangan cekak
Provinsi: Noord Holland
Jembar: 219 km²
Pedunung: 743.104 jiwa
Situs wèb resmi: http://www.amsterdam.nl
Pulitik
Walikutha: Eberhard van der Laan (partai PvdA)

Amsterdam iku ibukutha lan kutha paling gedhé ing Walanda. Kutha iki nduwé status gemeente lan pedunungé ana 743.104 jiwa lan daérah métropolitan Amsterdam ana kurang luwih 1,5 yuta jiwa. Senadyan kutha iki ibukutha Walanda, nanging kutha iki dudu kutha pamaréntahan sing ana ing Den Haag.

Etimologi[sunting | sunting sumber]

Tembung Amsterdam iku kajupuk saka jeneng kali Amstel dan tembung dam sing tegesé tanggul utawa wadhuk.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amsterdam&oldid=820163"