Sarajevo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sarajevo
—  Kutha  —
Kutha Sarajevo
Grad Sarajevo
Град Сарајево

Flag

Seal
Lokasi Sarajevo ing Bosnia lan Herzegovina (ijo petheng, tengah)
Coordinates: 43°52′0″N 18°25′0″E / 43.866667°N 18.416667°E / 43.866667; 18.416667
Country Flag of Bosnia and Herzegovina Bosnia lan Herzegovina
Entity Federasi Bosnia dan Herzegovina
Kanton Flag of Sarajevo Canton.png Sarajevo Canton
Municipalities 4
Pamaréntahan
 • Mayor Alija Behmen (SDP)
Wewengkon[1]
 • Urban 141,5 km2 (546 sq mi)
Èlevasi 518 m (1,699 ft)
Populasi (31 Agustus 2011)[2]
 • Kutha 311.161
 • Kapadhetan 2.202,9/km2 (57,050/sq mi)
 • Urban 438.757
 • Metro 664,000
 • Demonym Sarajlija
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kode pos 71000
Kodhe tilpun +387 (33)
Kutha kembar
 • Barcelona Flag of Spain Spanyol
 • Zagreb[3] Flag of KroasiaKroasia
 • Ljubljana Flag of Slovenia Slovenia
 • Salt Lake City Flag of the United States A.S.
 • Cairo Flag of Mesir Mesir
 • Dubrovnik Flag of Kroasia Kroasia
 • Skopje Bendera Republik Makedonia Makedonia
 • Lillehammer Flag of Norway Norwegia
Website City of Sarajevo
Sarajevo catholic church.JPG

Sarajevo yakuwi ibukutha Bosnia-Herzegovina. Kutha iki nduwèni sajarah kang dawa lan émané uga sajarah kang gupak getih.

Ana ing taun 1914, ing kutha iki Pangeran Mahkota Austria, Franz Ferdinand dipatèni déning sawijining pemuda Serbia, Garvillo Princip, sing marakaké pecahing Perang Donya Kapisan. . Nanging saiwsé 70 taun, yakuwi taun 1984 kutha iki mlebu sajarah manèh kanthi anané Olimpiade musim salju kang dianaaké ing Sarajevo.

Nanging wolung taun sakwisé kuwi getih wiwit muncrat manèh ing kutha iki yakuwi kanthi pecahing perang sadulur antara etnis Kroasia, Bosnia lan Serbia kang ngrebutaké kutha iki nalika kedadéan pecahing Negara Kesatuan Yugoslavia.

Wektu iki Sarajevo nduwèni pedunung udakara 500.000 jiwa.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Wisata[sunting | sunting sumber]

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Sarajevo Official Web Site. About Sarajevo.Sarajevo Top city guide. Retrieved on 4 March 2007.
  2. ^ "First release". Federal Office of Statistics, Federation of Bosnia and Herzegovina. 31 August 2011. p. 3. http://www.fzs.ba/saopcenja/2011/14.2.1.pdf. Retrieved 31 August 2011.
  3. ^ "Intercity and International Cooperation of the City of Zagreb". 2006–2009 City of Zagreb. http://www1.zagreb.hr/mms/en/index.html. Retrieved 23 June 2009.

Koordinat: 43°50′51″N 18°21′23″E / 43.8476°N 18.3564°E / 43.8476; 18.3564 (Sarajevo) type= should be type: in {{Coord}}Cithakan:Political divisions of Bosnia and Herzegovina Cithakan:Olympic Winter Games Host Cities


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sarajevo&oldid=812289"