Yugoslavia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Flag of SFR Yugoslavia.svg

Yugoslavia (tegesé "Slavia Kidul") kuwi minangka sawijining negara sing naté ana ing dhaérah Balkan, ing sisih kidul-wétan Eropah, saka taun 1918 nganti taun 2003. Sadurungé negara ini arupa negara federal sing dumadi saka negara-negara bagéyan yakuwi Serbia, Montenegro, Slovenia, Kroasia, Bosnia-Herzegovina, Makedonia sarta loro dhaérah otonomi khusus Kosovo lan Vojvodina. Negara iki ibukuthané Beograd.

Negara-negara sempalan Yugoslavia:

Negara penerus Yugoslavia:

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yugoslavia&oldid=815063"