Ankara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ankara
Ankara is located in Turki
Ankara
Location of Ankara
Coordinates: 39°52′N 32°52′E / 39.867°N 32.867°E / 39.867; 32.867
Negara Flag of Turki Turki
Region Central Anatolia
Provinsi Ankara
Pamaréntahan
 • Mayor İ. Melih Gökçek (AKP)
 • Governor Kemal Önal
Wewengkon
 • City 2.516,00 km2 (97,100 sq mi)
Èlevasi 938 m (3,077 ft)
Populasi (2007)[1]
 • Kapadhetan 1.551,00/km2 (402,000/sq mi)
 • Urban 4.306.105
Zona wektu EET (UTC+2)
 • Summer (DST) EEST (UTC+3)
Kodhe pos 06xxx
Kodhe tilpun 0312
Licence plate 06
Website http://www.ankara.bel.tr/
http://www.ankara.gov.tr/
Pasawangan kutha Ankara

Ankara iku ibu kutha Turki wiwit taun 1923, nggantèkaké Konstantinopel utawa Istanbul. Kutha iki uga dadi ibu kutha Provinsi Ankara. Sadurungé, Ankara ditepungi kanthi jeneng Angora utawa Engürü; ing mangsa Romawi ditepungi minangka Ancyra; lan ing mangsa Hellenistik minangka Áŋkyra.

Kutha paling gedhé nomer loro ing Turki iki pedunungé 4.455.453 jiwa (2007) lan wigati banget dideleng saka sisih ékonomi lan indhustri. Minangka pusat pamaréntahan Turki, ing Ankara mapan kabèh kedutaan besar negara-negara liya. Kutha iki panggonané ing dhaérah paling garing ing Turki lan dikupengi dhaérah stepa kanthi manéka situs arkeologi saka mangsa Ottoman, Byzantium, lan Romawi.

Transportasi[sunting | sunting sumber]

Bandhara utama Ankara yaiku Bandara Internasional Esenboga sing ana ing sisih lor kutha. Terminal Bus Ankara (basa Turki: Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi) iku bagéyan wigati saka jaringan bus ing Ankara lan stasiun sepur Ankara Garı iku ngubungaké antarané bagéyan kulon lan wétan Turki.

Ing Ankara ana rong lurung sepur ngisor lemah lan telung lurung manèh jroning tahap konstruksi.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Ankara ing Wikivoyage

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Türkiye istatistik kurumu Address-based population survey 2007. Retrieved on 2008-10-09.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ankara&oldid=822806"