Kodhe pos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kodhe pos yakuwi rangkaian angka lan/utawa aksara sing ditambahaké ing alamat layang kanggo nggampangaké prosès pamilahan layang ing Kantor Pos.

Negara sing pisanan nganggo sistem kodhe pos yakuwi Jerman ing taun 1941, banjur diiloni Inggris ing taun 1959 lan Amérika Sarékat ing taun 1963.

Nganti sasi Februari 2005, 117 saka 190 negara anggota Universal Postal Union wis nduwèni sistem kodhe pos dhéwé-dhéwé. Sawetara negara sing ora nduwèni sistem kode pos antara liya Irlandia, Hong Kong, Panama lan Vietnam.

Kodhe pos ing Indonesia[sunting | sunting sumber]

Kodhe pos ing Indonesia dumadi saka limang digit angka.

  • Digit pisanan ngarujuk marang Provinsi:
1: Jabodetabek
2: Aceh, Sumatra Lor, Sumatra Kulon, Riau, Kapuloan Riau
3: Bengkulu, Jambi, Bangka Belitung, Sumatra Kidul, Lampung
4: Banten, Jawa Kulon
5: Jawa Tengah, Yogyakarta
6: Jawa Wétan
7: Kalimantan
8: Bali, Nusa Tenggara
9: Sulawesi, Maluku, Papua

Kajaba mligi tumraping kodhe pos Jakarta:

  • Digit katelu ngarujuk marang Kecamatan
  • Digit kapapat ngarujuk marang Kelurahan
  • Digit kalima padha karo 0

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kodhe_pos&oldid=815165"